Komfortventilation

Genanvendelse på den rigtige måde

Overvejer du at få installeret, eller renoveret dit komfortventilation? – Rohr står klar, og med mange års erfaring, er du helt sikkert landet det rette sted.

Genanvende luften

Når man om komfortventilation, snakker man normalt om genvindingsanlæg, hvis job er at skifte den beskidte varme luft, ud med den rene kolde luft udenfor.

Men da det er en dum idé at smide alt den varme luft ud, sammen med den beskidte luft, fører man i stedet luften igennem en varmeveksler. Ved at føre luften igennem en varmeveksler, kan man med op til 95-99% virkningsgrad, genbruge den varme luft, sammen med den friske kolde luft udefra.

Det rette anlæg

For effektivt at kunne genanvende luften på kontoret, eller i hjemmet, skal anlægget først dimensioneres eller “beregnes” til opgaven. Det har stor betydning for effektiviteten, hvor stort eller lille anlægget er. Hvis man vælger et for stort anlæg, udskifter man simpelhen luften for meget, og dermed spilder man energi. Hvis anlægget derimod er for lille, for man ikke den fulde effektivitet ud af luftudskiftningen.

Kontakt os gerne idag, for at få en uforpligtende snak omkring dit næste komfortventilation projekt.

Fordele ved komfortventilation

  • Genanvendelse af den beskidte luft
  • Giver bedre og renere indeklima
  • Lavere luftfugtighed
  • Bedre for miljøet
  • Lave vedligeholdelsesomkostninger
  • Holder fugt væk fra vinduer m.v.
  • Forhinder dannelse af skimmelsvamp

Lovkrav

Det er idag et lovkrav ved nybyggerier af skoler og institutioner, at der skal installeres komfortventilation. Flere undersøgelser viser at Co2 niveauet har stor indflydelse på indlæringen hos både børn og voksne. Men den rette ventilation, kan man sikre at den luft som der f.eks. er i et klasselokale er behageligt og konstant udskiftningen af luften.

Lovkrav ventilation

Komfortventilations typer

Der er 2 typer forskellige komfortventilatorer. Den ene er VAV, som er behovsstyret, i forhold til luftmængden. Det vil sige, at anlægget måler på behovet af luftudskiftningen. Den anden er CAV, som egentligt bare et en konstant luftudskiftning, som vil køre den samme hastighed, ligemeget om behovet er højt eller lavt.

Fordele i forhold til naturlig ventilation

Komfortventilationen, har en række fordele i forhold til naturlig ventilation – som f.eks. typisk kan være nogle luft gennemgange igennem et vindue.

Naturlig ventilation, er nemt og billigt, men her genanvender du ikke luften, samtidig med at f.eks. dine medarbejdere oplever træk, lugte, dårlig luftfordeling.